Om butiken

Mallowskis är en inredningsbutik belägen i västkustspärlan Lysekil. Hos mig finner du unika vintagemöbler, antika lampor, kaffekoppar, glas, eller varför inte en vacker blus som ingen annan har? Nytt & nött, anikt och modernt. Alltifrån klassiska rörstrandserviser till inslag av italienska designmöbler. Den stora passionen ligger i att återupptäcka och återanvända högkvalitativ inredning och låta saker som en gång skapats med stor omsorg, tid och känsla, få en ny chans – i en annan tid.

Visionen

Visionen är att med lite moderna glasögon väcka liv i det gamla, ge kvalitetsinredning en ny familj och ett nytt liv. På det viset kan människan fortsättningsvis förnya sitt hem, med mer unika saker än någonsin. Vi kan tillsammans skapa inspirerande udda hem med en häftig ”jag är inte som någon annan”-känsla. Samtidigt som vi värnar om naturen och planetens icke-eviga tillgångar och bidrar till en mer hållbar framtid.

Mallowskis secondhandbutik
Malin Mallowskis

Hur allt började

Efter en hästolycka då jag åkte med huvudet i backen, gick det så illa att skallbenet på mig gick sönder. Det var dags för mig att inse att mitt huvud som är opererat 18ggr, inte klarar att jobba med unghästutbildning. En kort men djup sorg. En 2 månaders lång sjukskrivning och massor av tid.

Jag är ingen ”vilare” och kreativiteten vid stillasittande utan skärmar ÄR ENORM. Jag skulle bli alltifrån USA president till bonde under dessa veckor. Men något jag märkte att jag inte kom ifrån (så fort jag fick köra bil igen), var att bilen ofta tog mig till loppis. Sökande efter vackra saker. Jag blir manisk. 

Minns då jag var 12, semestervecka på Öland och loppislador. Jag gick i timmar. Hade som ett falköga. Har alltid älskar UNIKA saker. Tycker att normalt är tråkigt och 23 år gamla jag har även bestämt mig för att sluta försöka vara mindre driven, försöka vara mindre manisk och försöka vara mer tråkig. Det tar så mycket energi. 

Nu ska jag ta vara på min superkraft istället för att svälja den. Kreativiteten exploderade och ut kom – mallowskis ! 

Om butikens namn

Mallowski Snowski – det var så han kallade mig när vi busade och han slängde upp mig på hatthyllan samtidigt som jag kan tänka mig att han fick ett ont öga från min mamma som var så rädd om mig. Min farfar.  Min farfar som knegade hela sitt liv. Kallade sig själv för sveriges bästa elektriker. Och pratade om allt han och farmor skulle göra när dom blivit pensionärer. Men. Farfar blev aldrig pensionär. Han fick cancer. Jag och farfar skrattade mycket då han gick på cellgifter, som jag oxå gjort. Exempelvis ifrågasatte vi hur min port i bröstet stack ut tydligt och hans port försvann långt in i hans mulliga bröst. Vi blev tightare. Tills att hans kropp inte blev bättre, det blev försent och min farfar skulle dö.  

Min farmor är världens bästa farmor. Men jag är ledsen för att farfar inte är här, så att de kan åka utomlands, åka båt runt hela världen och ljus kall öl i solskenet. Jag minns farfars röst, jag minns att vi alltid skickade det löskokta äggen till farfar för han var världsbäst på att dela ägget på 2 med den rätta ”knivknycken”, jag minns att vi båda gillade pepparsalami. Han lät mig o syrran vara kreativa, hade frisörsalong med sprayflaskor och pärlband, sprayade tills det rann ner vatten längs farfars rygg. Han lärde mig att simma. 

För att få de senaste uppdateringarna om butiken och se vad vi har inne just nu, följ oss på Facebook & Instagram